Fotvård – Ta hand om dina fötter

Fotvård – Ta hand om dina fötter

Att ta hand om sina fötter är att investera i sin framtid. Många äldre människor upplever idag problem med sina fötter. Såklart är detta också ett vanligt förekommande problem för människor i andra åldrar. Vi belastar våra fötter dagligen och behöver därför också ta hand om våra fötter för att dem ska lyckas bära oss livet ut. Att få in regelbunden fotvård är en investering för både din och dins fötters framtid.

Idag finns det olika typer av fotvårdsbehandlingar baserat på just dina besvär. Oftast utförs dessa typer av behandlingar av fotvårdsterapeuter med särskild utbildning inom området. Vid mer allvarliga besvär av dina fötter så kan man även ta kontakt med närmsta vårdcentral eller sjukhus för att få rätt hjälp. För att minimera risken till framtida fotbesvär så kan du själv utföra fotvård av dina fötter i ditt eget hem.

Ta själv hand om dina fötter

En bra början är att införskaffa sig en fil, mjukgörande- och återfuktande kräm samt en balja. Tappa upp baljan med varmt vatten och placera dina fötter där i. När fötterna känns mjuka filar du fötterna försiktigt för att sedan avsluta med den mjukgörande krämen. Gör detta till en rutin som känns både mysig och nyttig för dig och dina fötter.

Kommentarer är stängda.