Byggstädning vs Flyttstädning

Byggstädning vs Flyttstädning

Vad är egentligen skillnaden på en byggstädning och en flyttstädning? Är det samma sak, som bara blivit två skilda begrepp inom städning.

Byggstädning och flyttstädning är först och främst inte samma sak. En flyttstädning kan också benämnas som finstädning. Dvs det är en mer precis städning fokuserad på detaljer och att få alla utrymmen som exempelvis torktumlare, ugn, mikro osv rena.

En byggstädning innebär att man i praktiken avlägsnar det värsta skräpet efter en renovering eller en nybyggnation. Byggbranschens definition av en byggstädning är att man röjer upp och möjliggör för en besiktningsman att inspektera bygget. Så det är inte att finputsa alla ytor som är fokus under en byggstädning. Det är ett betydligt mycket mer fysiskt ansträngande arbete att genomföra en byggstädning då bortforsling av överblivet byggmaterial m.m är en vanlig del av uppdraget.

Byggstädning kombinerat med flyttstädning eller en finstädning är dock väldigt vanligt idag. Speciellt när städföretagen gör uppdrag gentemot privatpersoner som renoverat. Du önskas vanligtvis en byggstädning och en finstädning efter för att få hemmet helt iordningställt efter renoveringen.

Söker du efter ett städföretag som genomför byggstädning i Stockholm så finns det flertalet företag som lagt till tjänsten idag.

Kommentarer är stängda.